У Винниках обговорять проблеми музейництва в Україні

«Круглий стіл» на тему «Актуальні проблеми музейництва в Україні» відбуватиметься в Історико-краєзнавчому музеї Винник сьогодні, з 15:00 до 17:00.

Цей захід організований КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» спільно з ГС «Західноукраїнська спілка музеїв» за підтримки Українського культурного фонду в рамках роботи тематичного семінару «Нові технології експозиційного дизайну».

«Окрім воєнних дій у Донецькій і Луганських областях, є другий, внутрішній, не менш важливий і небезпечний – культурний фронт. Тому завданням сучасної музейної спільноти є збереження культурної спадщини та створення такого українського контенту, який можна було б гідно залишити майбутнім поколінням. При цьому перед музеями постають щораз важливіші виклики, на які потрібно максимально швидко та вчасно реагувати», – стверджують оргаізатори.

Під час роботи «круглого столу» планують обговорити питання змін до законодавства України щодо музейної справи та культурної спадщини, фінансування відкриття нових музейних експозицій, наукових досліджень, реставрації унікальних пам’яток тощо.

Пряму трансляцію можна буде переглянути за наступним лінком – https://www.youtube.com/watch?v=5I87Wmf2lQQ

 

Джерело: Online-газета Винниківський вісник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *