Виставка пам’яті Героя України Бориса Возницького “Портрет на тлі часу”

16 квітня відомому українському музейнику, Герою України, «ангелу – охоронцеві» національної культурної спадщини виповнилося б 92 роки.

Саме Борис Возницький врятував більше 40 тис. безцінних творів вітчизняного мистецтва, чимало доклав зусиль у відродження Олеського, Золочівського та Підгорецького замків, опікувався Свірзьким, долучався до побудови експозиції гетьманського палацу у Батурині, Чигирині. Борисом Возницьким було повернуто із забуття ім’я та творчість талановитого скульптора 18 ст. Івана Пінзеля. Окрім художніх музеїв ним було відкрито музей Маркіяна Шашкевича, українського знаного гетьмана Івана Виговського, музей мистецтва книги та ін.

З 18 квітня у м. Винники в Історико – краєзнавчому музеї відкрита виставка пам’яті Б.Возницького «Портрет на тлі часу». У Винниках розпочав свій трудовий та творчій шлях Б.Возницький, і це символічно для цієї події.

На виставці представлені творчі роботи Б.Возницького, портрети робіт Є.Миська, Я. Мотики, Є.Безніска та ін., фотопортрет, який вже став знаковим, О.Лісаковської, унікальні світлини учнівського гуртка краєзнавців, який започаткував Б.Возницький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *