Нові технології експозиційного дизайну (діючий проект)

Успішна реалізація проекту створить нові перспективи подальшого оновлення експозиції музею у Винниках та нової експозиції в відділі ткацтва та килимарства в Глинянах, що сприятиме популяризації, відновленню і відродженню ремесел та промислів нашого краю, розширить його аудиторію, дасть можливість використовувати нові технології та інші методи в організації екскурсій та інших інтерактивних заходів. Важливим фактором успішності реалізації проекту є те, що музей у м. Винники, відділ ткацтва та килимарства у м. Глиняни, «Панська садиба XIX» у с. Журавники є ключовими об’єктами нового туристичного маршруту «Глинянським шляхом. Даний маршрут покликаний урізноманітнити туристичну пропозицію для українського і закордонного туриста у Львівській обл., стати ще одним цікавим і якісним туристичним продуктом зі значним потоком відвідувачів, органічно посилити імідж Львівщини як краю із переліком високоякісних туристичних пропозицій й наданням туристично-рекреаційного сервісу європейського взірця.

В рамках реалізації проекту «Нові технології експозиційного дизайну» формується нова інтерактивна експозиція зали «Археологія». Для оптимального сприйняття відвідувачами вона доповнюється макетами: ткацькими верстатами, гончарною піччю, обробкою кремнію, знахаркою за роботою. Експозиція доповнюється можливістю перегляду тематичних відеофільмів, які показують виготовлення крем’яних знарядь праці, ткацтво, гончарство, поселення давніх людей, поховання свебського вождя – археологічні дослідження, а також відеороликом про музей.

В рамках проекту проведено науково-методичного семінар «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ЕКСПОЗИЦІЙНОГО ДИЗАЙНУ» , який проходив у Винниках 22-24.11.2018 р.
Організатори: КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей», ГС «Західноукраїнська спілка музеїв», Львівський музей історії релігії, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Український культурний фонд. У семінарі взяли участь близько 80-ти музейників, науковців, архітекторів, художників з десяти областей України. Лекції Олександра Антонця, Олександра Бурлаки, В’ячеслава

Верещагіна представили сучасний досвід створення нових музейних експозицій в Україні (від ідеї → наукова концепція → дизайн-концепція → дизайн-проект → технічний дизайн-проект → підготовка експозиції → до створення експозиції). Під час проведення семінару, крім цікавих та змістовних лекцій, відбулась дискусія та широке обговорення даної тематики, яка є надзвичайно актуальною для музейників.

В рамках проекту також створено новий веб-сайт музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *