XIX фестиваль ” Малеча творить писанку”

18 квітня 2019 року у рамках XIX фестивалю ” Малеча творить писанку” у КЗ ЛОР «Історико- краєзнавчий музей” відділі Ткацтва і килимарства” у Глинянах відбулося відкриття виставки “Великодня писанка” та проведення майстер-класу з розпису писанок. Учасники  фестивалю ознайомилися з давньою українською традицією – писанкарством, символами і орнаментами, які зображуються на писанках; з техніками і колористикою писанок різних регіонів України; способами фарбування та оздобленнями писанок.

На відкритті виставки “Великодня писанка” відвідувачів оглянули писанки відомих майстринь України: Ірини Вах, Олександри Приведи,  Зеновії Шульги; авторські писанки Ольги Новак та Ірини Пилипів. Також на виставці представлені керамічні роботи Марії Тим’як та воскові свічки-обереги Оксани Тим’як.

Яскравим доповненням виставки є Великодні листівки, книги, декоративні елементи та квіткові мотиви. Учасниками фестивалю були учні ОЗ Глинянської ЗОШ I-III ступеня, учні Заставнянської ЗОШ  I-III ступеня. Діти долучилися до прикрашення Великоднього дерева писанками, майстер-класу з розпису писанок. Усі учасники вчилися розписувати писанки і створили свої неповторні орнаменти та колористичні гами, залишивши у пам’яті любов до традицій і звичаїв, які передаються від покоління до покоління.

Ми виносимо щиру подяку дирекції шкіл та педагогам, зокрема, вчителю Крушильницькій М.Г. за допомогу в організації майстер-класу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *