КЗ ЛОР “Історико-краєзнавчий музей” запрошує на виставку текстильної скульптури Олександри Козак “Новорічне запаморочення” за адресою м. Винники, вул. Івасюка 5.

Новорічне запаморочення

“..я зрозумів одну нехитру істину. Вона в тому, щоб робити так звані дива своїми руками.

Коли для людини головне – отримати найдорожчий п’ятак, легко дати цей п’ятак,

але, коли душа приховує зерно полум’яної рослини – дива, зроби їй це диво, якщо ти в змозі.

Нова душа буде в нього й нова в тебе…”.

 

Олександр Грін

Червоні вітрила

 

«Новорічне запаморочення» – персональна виставка текстильної скульптури Олександри Козак – антрополога, кандидата історичних наук,  старшого наукового співробітника Інституту археології НАН України в Києві.

Олександра Козак почала створювати текстильну скульптуру десять років тому, неодноразово брала участь у міжнародних виставках ляльок. Всі її ляльки зроблені з тканини, за власними ескізами, оздоблені вручну.

Казки, легенди, веселі та сумні історії життя й кохання надихають її на створення різноманітних образів: Святого Миколая, веселих та грайливих Фавна та Леля, відчайдушного Стрільця-Кентавра, закоханої і щасливої пари, сумної та трохи дивної Жінки з Вороном за мотивом картини Пабло Пікассо, хитрого Ходжи Насреддіна.

Головна риса більшості скульптур – музика руху, постава та жест, обличчя, лаконічно змальоване профілем, – дають простір фантазії. Глядач може творити власний образ, замислюватися над почуттями і характером, вигадувати історію персонажа, відчувати його танок чи пісню.

Диво, яке завжди поряд, готове визирнути з мороку буденності. Таким може бути Різдвяне й Новорічне запаморочення – ЛЯЛЬКА – відображення свята у душі художника та глядача.

      

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *