Запрошуємо на персональну виставку Романа Венчака «Слухаю тишу» упродовж жовтня за адресою: м. Винники, вул. Івасюка 5 у виставковій залі КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей»

Колоритні пейзажі, чудові барви лісу й польових просторів, блакить неба й сонячна стежка у лісі – усе це художні полотна львівського митця Романа Венчака, виставка якого представлена упродовж жовтня у виставковій залі музею. Запрошуємо Вас переглянути оригінальні картини і отримати насолоду від неповторної мандрівки у прекрасний світ, який є поруч з нами.
Р. Венчак народився у Львові 21 квітня 1961 року.
У 1981 році закінчив Львівське училище приклад¬ного та декоративного мистецтва ім. Івана Труша, за фахом художник-коваль.
Початком його творчої діяльності стало представлене панно «725 років створення міста Львова», яке він у 80-х роках минулого століття зафіксував у металі (мідь).
Упродовж 1984 – 1989 рр. навчався у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва (тепер Львівська національна академія мистецтв).
Творча особистість митця формувалась на зламі тисячоліть після закінчення навчання у інституті.
Роман Венчак – учасник багатьох регіональних та міжнародних ви¬ставок.
Його роботи, як живописця, були експоновані у багатьох персональних виставках, що проходили в Україні та Європі. Показовим є й те, що роботи художника Романа Венчака є шанованими в багатьох приватних колекціях поціновувачів живопису в Україні та за кордоном.
«Художні твори Романа Венчака – беззаперечного професіонала у творенні своїх мистецьких робіт – мають магічну силу, як музика у виконанні злагодженого, багатотембрового симфонічного оркестру», – написав про живопис художника кандидат мистецтвознавства, проф. Тарас Баран.

Персональні виставки:
Франція 1995 р., Італія 2015 р.
Львів 2005, 2011, 2017 рр.
Контактний телефон: 067-769-73-77

Roman Venchak
Was born in Lviv on April 21,1961
In 1981 graduated from L’viv College Ivan Trush of
fine arts. Artist-Blacksmith degree
1984 – 1989 studied in L’viv University of Fine Arts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *