З 7 по 9 листопада у музеї проходила Х міжнародна археологічна конференція “Мотив – стиль, образ – знак у контексті давніх культур і традицій”.

В конференції взяли участь науковці Львівського національного університету ім. Івана Франка та Інституту археології Жешувського університету, які є організаторами, а також викладачі з Тернопільського педагогічного, Харківського педагогічного університетів та Харківської академії будівництва і архітектури, Одеського національного університету ім. Мечнікова, Київського університету ім. Бориса Грінченка, Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Київської національної академії мистецтв та університетів Лодзі і Торуні.
Також до участі в заходу запрошені представники Чернігівського краєзнавчого музею, Луцького замку, Запорізького обласного краєзнавчого музею, заповідника “Давній Галич”, Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Мистецького Арсеналу, а також представники Інституту археології НАН України.
Крім того, 7 листопада відкрилася виставка “Історія державного герба України (до 100-річчя затвердження державного герба УНР)” в рамках просвітницького проекту, який понад 30 років проводиться в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. Організатори виставки – заслужений діяч науки і техніки України Олександр Бєлов і доктор історичних наук, професор Георгій Шаповалов.
9 листопада між учасниками Міжнародної конференції пройшли переговори щодо співпраці музейників з археологами та візит до заповідника “Тустань”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *