З  21 травня КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» запрошує на виставку світлин відомого фотомитця Миколи Тинкалюка «Україна понад усе!!! та Китай ХХІ сторіччя» до виставкової зали музею за адресою м. Винники, вул. Івасюка 5.

З 21 травня КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» запрошує на виставку світлин відомого фотомитця Миколи Тинкалюка «Україна понад усе!!! та Китай ХХІ сторіччя» до виставкової зали музею за адресою м. Винники, вул. Івасюка 5.
Микола Тинкалюк репрезентує винниківчанам миті, які упіймав фотооб’єктивом в Україні та в інших країнах, відкриває незбагненний світ, що насичений позитивом і справжнім життям – з його природою та реальними людьми.

Микола Тинкалюк — фотомайстер, художник Міжнародної федерації фотомистецтва, почесний спілчанин Національної спілки фотомитців України, Почесний громадянин Винник (з 24 серпня 2017 р.).
Микола Тинкалюк народився 1954 р. у с. Снідавка Івано-Франківської обл. Закінчив сільську восьмирічну школу, Косівський технікум народних художніх промислів ім. В. Касіяна, відділ художньої обробки кольорових металів (1973 р.), здобув фах художника, майстра з обробки кольорових металів. Фото захопився у 1971 р.
У 1973 р. приїхав на роботу до Львова. Тут обіймав посаду ювеліра-модельєра на «Львівському державному ювелірному заводі» (пропрацював тут 44 р.). З 1976 р. бере участь в обласних та міжнародних виставках, з 1988 р. — у міжнародних салонах. 2003 р. отримав звання AFIAP, а в 2006 р. — EFIAP.
Експонувався більш ніж в 50 країнах світу. Митець взяв участь у більш ніж 300-стах салонах, на яких здобув понад сотню нагород. Велика частина творчого доробку Миколи Тинкалюка присвячена Винникам, де він проживає вже 45 рік. Тут знайшов свою життєву долю, музу і натхнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *