Запрошуємо на персональну виставку Марії Іванишин «Солом’яні візерунки».

Запрошуємо до виставкової зали КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» за адресою м. Винники, вул. Івасюка 5, де  упродовж зимових свят експонується персональна виставка Марії Іванишин «Солом’яні візерунки».

На експозиції представлено найрізноманітніші речі, плетені із соломи – дідухи, павуки, ангелятка, обжинкові вінки, прикраси, квіткові композиції та багато іншого. Виставка настільки захоплює увагу, що не залишить байдужими нікого. Вироби, представлені на виставці «Солом’яні візерунки»  – це роботи майстрині Марії Іванишин. «Її руки знають не лише як виплести прекрасний дідух, як укласти кожен колосок до колоска, але й знають, як виростити оте збіжжя, яке опісля стане предметом, що буде народжувати той задум, який визрів у її душі» – розповіла на відкритті виставки директор Державного меморіального музею М. Грушевського у Львові, заслужений працівник культури Марія Магунь.

В техніці соломоплетіння автор щоразу відкриває для себе нові можливості цього матеріалу, відшукує забуті народні традиції.  

 

 

 

Марія Іванишин (Тимчишин) – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Народилася в мальовничому містечку на Прикарпатті. Бистрі води, скелясті гори – з дитинства рідні пейзажі. В Івано-Франківському Інституті нафти і газу здобула першу вищу освіту, отримала інженерну спеціальність, а далі перший професійний досвід та перші самостійні кроки. Робота інженера-електрика покликанням не стала. Отож згодом доля скерувала на роботу в освіту і у 1996 році закінчила Дрогобицький педагогічний інститут ім. Івана Франка. Робота у школі змусила вчитися і розвиватися, адже «хто вчить, той вчиться». В 2006 році вийшла друком книга «По білому яйці воскові взори. Посібник з писанкарства». Робота з соломою заполонила поступово і захопила весь вільний час, а далі стала основним заняттям. Робота з чудовим природним матеріалом, спілкування з майстрами різних країн, участь у міжнародних форумах – це і новий досвід, і безмежне поле для нових творчих ідей.

Творчий досвід налічує чисельні виставки та майстер-класи як в Україні, так і за її межами.

Експонується вже третя персональна виставка виробів зі соломи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *