Львів запрошує на тематичний семінар “Нові технології експозиційного дизайну”

У період з 2 жовтня по 3 грудня цього року КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» реалізує проект «Нові технології експозиційного дизайну», що є результатом перемоги конкурсу проектів Українського культурного фонду у 2018 році.

Мета проекту полягає у систематизації провідних сучасних технологій, які значною мірою впливають на організацію музейного середовища, визначенні особливостей прийомів їх застосування у експозиційному дизайні в контексті технічних інновацій. Результати дозволять інтенсифікувати процес створення сучасної музейної експозиції та сприятимуть вирішенню її дизайну на новому якісному рівні.

Ціллю проекту є за допомогою сучасних технологій більш широко розкрити історію музейного предмету, його походження, експонування, використання та застосування. Під час проведення екскурсії використовувати перегляд короткометражних фільмів та роликів українською та іншими мовами для пізнання матеріальної та нематеріальної культури мешканців Галичини. Це також дасть можливість експонувати предмети, які не можливо відновити або, які знаходяться в край важкому стані, і не підлягають експонуванню. Таким чином музейний предмет стане більш цікавим та зрозумілим відвідувачу, що кардинально змінить ставлення до нашої історії.

У рамках проекту 22-23 листопада 2018 р. буде проведено тематичний семінар «Нові технології експозиційного дизайну».

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *