Історико-краєзнавчий музей у Винниках розпочав VIII Міжнародну наукову конференцію

“Освоєння простору: житло, поселення, регіон” – тема VIII Міжнародної наукової конференції у Історико-краєзнавчому музеї м.Винники.

Впродовж двох днів, 27 та 28 жовтня, у музеї відбуватимуться пленарні засідання конференції, у яких візьмуть участь 50 членів-представників різних країн зі своїми тематичними виступами. Доповнюють захід виставки предметів цьогорічних розкопок на горі Лисівка та горі Жупан у Винниках.

«Тішить, що в цьому році є представники з п’яти країн і я маю надію, що до наших конференцій в майбутньому залучатимуться більше міжнародних представників, оскільки цю конференцію творите ви, що і є найкращою дипломатією», – зазначив директор Історико-краєзнавчого музею у м.Винники Ігор Тимець.

Відкриття конференції відбулось у виставковій залі музею, де виступили зі словом представники міської влади, кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки ЛНУ ім.Івана Франка, Департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА, Інституту археології Жешівського університету, польового комітету Інституту археології НАН України та директор музею Ігор Тимець.

Нагадаємо, експедиція в рамках дослідницького проекту під час розкопок на горі Жупан у Винниках виявили рештки наземної двоярусної споруди часів трипільської культури. Представлення цієї знахідки відбулось 13 липня під керівництвом директора Історико-краєзнавчого музею у м.Винники Ігоря Тимця.

Джерело: Винниківська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *