Виставка робіт відомої винниківської художниці Ірини Банах-Твердохліб

З 22 березня КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» запрошує відвідати виставку робіт відомої винниківської художниці Ірини Банах-Твердохліб за адресою: м. Винники, вул. Івасюка 5. Співорганізатор: Бібліотека-філія №34 ЦБС для дорослих м. Львова.
Виставка відкрита з нагоди 100-річчя від дня народження мисткині і представляє різноманітні ділянки творчості І. Банах-Твердохліб: малярство, графіку, емаль, вибійку, які підкреслюють тему любові до рідного краю.

Народилася вона 27 березня 1918 р. у Винниках. Тут пройшли її дитячі та юнацькі роки. У 1939 році вона поступає на навчання до Державного інституту пластичного мистецтва у Львові. Після завершення мистецьких студій деякий час викладає малювання у Середній фаховій жіночій школі у Львові. Тоді ж стає членом Спілки образотворчих митців.

У 1944 р. виїжджає до Австрії, а згодом до Німеччини. Після переїзду 1949 р. до Америки її роботи демонструються на численних виставках у багатьох містах Америки та Канади, а з 90-х рр. і в Україні. Вона малює святкові листівки, ілюструє дитячі казки, оформляє українські книжкові видання. Бере участь у збірних мистецьких виставках. І. Банах-Твердохліб була членом Мистецького клубу у Рочестері, членом “Об’єднання українських митців” у Америці. Роботи художниці друкувалися у журналі “Нотатки з мистецтва”, англомовному журналі “Форум”, книзі “Світова виставка українських митців” (1982 р. Торонто).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *