Виставка “Врятовані скарби”

З метою вшанування пам’яті  Бориса Возницького (почесний академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, Президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (JCOM) від UNESCO, доктор honoris causa) та до 88 річниці з дня народження 15 квітня 2014 року у приміщенні виставкової зали Історико-краєзнавчого музею м. Винники за адресою: м. Винники, вул. Івасюка 5 урочистості:

Відкриття виставок, об’єднаних назвою «Врятовані скарби»:

– 1.  «Твори, реставровані студентами Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша».

– 2.  «Життя Б. Г. Возницького у світлинах».

На виставці представлені унікальні світлини, що представляють сторінки життєвого і творчого шляху Б. Г. Возницького, зокрема, педагогічна діяльність у Винниках, відкриття  Олеського і Підгорецького замків, експозиції картинної галереї,  відкриття Історико-краєзнавчого музею у Винниках.

– 3.  Погашення марки, присвяченої пам’яті Б. Г. Возницького.

Борис Григорович Возницький у п’ятдесятих  роках ХХ ст. жив у Винниках і навчав дітей малювання, вів краєзнавчий і туристичний гуртки у тодішньому Будинку піонерів. Саме у Винниках Б. Г. Возницький створив першу кімнату-музей, експонати до якої збирав разом з учнями міста.

На виставці «Твори, реставровані студентами Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша» експонуються пам’ятки станкового малярства різного часу та вагомості. Це реставраційна робота студентів відділу реставрації коледжу виконана відповідно до навчальних програм. Тут виставлено курсові і дипломні роботи, в ряді яких досягнуто високого рівня реставраційної майстерності – від реконструкції станкового малярства до розшарування фарбових шарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *