Запрошуємо на відкриття виставки акварелей та пастелей Володимира Сачка.

14 червня 2023 року о 16 год. КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» запрошує на відкриття виставки акварелей та пастелей Володимира Сачка до виставкової зали музею за адресою: м. Винники, вул. Івасюка 5.

Творчий доробок В. Сачка представлений різними за жанрами роботами, виконаними у цікавій техніці, яка поєднує акварель та пастель. Це портрети знакових постатей в українській культурі, а також рідні гірські краєвиди, архітектурні пейзажі, зокрема, унікальні пам’ятки історії та культури.

Володимир Петрович САЧКО, об’явився на світ в бойківській хаті, при потоці ріки Опір, в багатодітній сім’ї залізничника Сачка Петра Григоровича, в селі Лавочне Славського району Дрогобицької області. Літнього ранку, 11 червня 1954 року, вперше криком своїм сповістив гори про свій прихід. Продовжує кричати й зараз у своїх поетичних творах – художніми засобами в картинах, пам’ятниках, меморіалах борцям за волю України.

Нетерпимий до здирництва, хрунівства, цинічної брехні, зради і до «північного братерства». З Молитвою в серці, Ангелом – Охоронцем на плечі, з оптимізмом і вірою в день прийдешній творив, творить і, дай, Боже, творити буде на славу рідному Краю: Бойківщині, Галичині, Неньці-Україні. Мешкає і працює-творить у місті Львові. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *