Запрошуємо на виставку живопису відомого львівського художника Володимира Патика «Моя Україна».

З 19 січня КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» запрошує на огляд виставки живопису відомого львівського художника Володимира Патика «Моя Україна» до виставкової зали музею за адресою м. Винники, вул. Івасюка 5.

Виставка В. Патика презентує частину праць митця як одну велику панораму, в якій виявлено його велику любов до рідного краю. Національна особливість чітко проглядається в його живописному темпераменті, смаку, манері, в його баченні кольору і форми, в тих багатогранних зв’язках з навколишнім світом, яка визначає характер і направленість його творчого  процесу.

Володимир Патик  – класик і творець історії мистецтва, народний художник України, лауреат Шевченківської премії. Легендарна і титанічна особистість, що формувала прогресивну художню і національну свідомість в умовах тоталітарного режиму. ”Більш ніж 50 років був і залишається візитною карткою галицької школи малярства.” Його сприйняття світу кольорове та оптимістичне, тому в історії українського мистецтва XX століття він лишає чи не найяскравіший слід.

Краєвиди, котрі художник фіксував у численних творчих подорожах, натюрморти, портрети, абстрактні композиції, – все це позначене особливою пластикою, інтенсивним колоритом й експресивною манерою письма, що відображає його імпульсивну, невгамовну вдачу, сповнену невичерпного оптимізму, життєлюбства, захоплення красою природи та людини.

 

 

 

Виставка В. Патика презентує частину праць митця як одну велику панораму, в якій виявлено його велику любов до рідного краю. Національна особливість чітко проглядається в його живописному темпераменті, смаку, манері, в його баченні кольору і форми, в тих багатогранних зв’язках з навколишнім світом, яка визначає характер і направленість його творчого процесу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *